Webudvikling

Intro

Hvorfor er det vigtigt at have en hjemmeside? Bruger man ikke tiden bedre på at markedsføre sig selv eller sine produkter gennem reklamer og annoncer? Skal fokus og pengene ligges i hjemmesiden?

En hjemmeside er et vigtigt touchpoint mellem den enkelte kunde og virksomhed, da det er her konverteringen sker og kunderejsen slutter. Kunden konverteres gennem medlemsklubber, newsletter eller ved at genere køb. Derfor vil man med en hjemmeside kunne få flere leads og dermed en højere omsætning. (Find kilder der siger dette).
Det handler om at opnå synlighed, opmærksomhed og man vil huskes.

Hjemmesiden skal ses som den afgørende faktor for enhver virksomheds markedsføringsstrategi. En hjemmeside fungerer netop som virksomhedens digitale visitkort, hvor potentielle kunder kan søge information om produkterne og/eller ydelserne.

Online markedsføring kan være irrelevant hvis ikke du har en hjemmeside du kan føre din målgruppe over på. Når man bruger online marketing, kan man måle sine annoncers og hjemmeside performans. Herunder indsamler data samt måle effektiviteten af deres markedsføringsindsats ved at man måler og analyser trafikken på hjemmesiden, samt måle konverteringsrater. (Hvor mange besøgende køber noget) er forudsætningerne bedre til at man kan følge med i hvordan det går når man laver ændringer om det er noget der virker eller ikke virker. 

Dermed ikke sagt at reklamer og annonceringer ikke er gode markedsføringsstrategier, men med en hjemmeside har man muligheden for at kunne skabe synlighed, man ellers ikke ville kunne med reklamer.


Hvordan kan jeg markedsføre mine kompetencer over for
en potentiel arbejdsgiver eller praktikplads?


One.com


Først skal der findes et domænenavn. Det kan gøres på One.com. Det er vigtigt at vælge et passende og professionelt domæne. Ydermere er det essentielt at domænenavnet har en connection til mit navn og jeg. Mit domænenavn blev derfor lunalund.com. Jeg har brugt explore pakken.


WordPress

Man kan bruge wordpress til at designe hjemmesiden.

Jeg har ved hjælp af wordpress været i stand til at kunne designe en forside, som er det vigtigste touchpoint

SEO

Analytics

Jeg har brugt programmet yoast. Et program som kan hjælpe med ens søgeoptimering. Ved at installere yoast, er det nemmere at skabe bedre indhold, da man er nødsaget til at vælge et søgeord at fokusere på til hver tekst.

Jeg har brugt værktøjet google analytics.
Google analytics er et webanalyseværktøj, der genererer detaljeret statistik om brugeradfærd på hjemmesiden. Her kan man bl.a. se hvor mange besøgende man har og hvor de kommer fra.


Løsning

Målgruppe
Målgruppen har en stor betydning. Målgruppen jeg skal nå ud til, er virksomheder som har en interesse i mit arbejde. Derfor er det vigtigt at tænke over den måde man kommunikerer på og fremstår på hjemmesiden.

Opbygning
Det er vigtigt at skabe et godt layout, så man ikke taber læseren undervejs. Det er vigtigt med overskuelighed og tydelige afsnit, så content ikke bliver for tungt. Ydermere er en god kombination mellem tekst og billeder essentiel for overskuelighed på hjemmesiden.

Farvevalg
Det har været vigtigt for mig, at de samme farver går igennem hele hjemmesiden for at skabe ro for øjet og danne et fornuftigt udtryk. Ydermere er det vigtigt at overveje tekstfarven til baggrundsfarven, da det er vigtigt at det fremstår professionelt, men samtidig spændende at se på.

Kildeliste

Abrahamsen Anders, “Den gode hjemmeside”, vestjuskmarketing.dk https://www.vestjyskmarketing.dk/blog/den-gode-hjemmesi

Nielsen, Melanie, “En guide til den digitale kunderejse, som vi alle skal på”, texta.dk https://texta.dk/blog/kunderejse/

Forfatter, “Hvad er et domænenavn”, one.com https://www.one.com/da/domaener/hvad-er-et-domaenenavn?utm_id=288&gad=1&gclid=Cj0KCQjw0bunBhD9ARIsAAZl0E3Ap1E5mMN8AgYJfOJh6zoXYfnvr2NHcwp3TKyWiZS_3m2iXyub7QAaAumgEALw_wcB