Video Content

Introduktion

Videoindhold spiller en afgørende rolle i enhver kunderejse, og det er vigtigt at skabe forskellige typer videoer til at imødekomme forskellige formål. SoMe indholdsvideoer er korte, engagerende klip, der bruges på tværs af hele kunderejsen.

Disse videoer, der typisk varer under 30 sekunder, er designet til at fange opmærksomheden, underholde og vække følelser hos seerne. Deres formål er også at blive delt organisk på sociale medieplatforme som Facebook, Instagram og YouTube.

Produkt- og loop videoer er en andre vigtige dele af en effektiv markedsførings-strategi. Disse videoer kan fange seerens opmærksomhed. De fokuserer primært på produktet og dets unikke egenskaber. Ligesom SoMe-indholdsvideoerne er de også korte og varer typisk under 30 sekunder.

Produktvideoer er velegnede til brug på websites, sociale medier, e-mails og betalte annoncer, da de kan tiltrække nye kunder ved at demonstrere produktets værdi og funktioner på en attraktiv måde.

Virker video content?

Videoer er meget profitable da hele 92% rapporterer at videoer giver deres virksomhed en positiv ROI (Return on Investment) (Video Marketing Statistics 2023). Ydermere er det nemt at måle effekten af video content. Dette kan både være måling af salg eller engagement ved måling af likes, views, leads, delinger, click mm.

Ydermere er videoer en effektiv metode til at vække følelser hos kunderne, hvilket kan styrke deres engagement og loyalitet.

3 grunde til hvorfor videoindhold er vigtigt

Videoformat

Videoindholds markedsføring er en strategi, hvor virksomheder udnytter videoer til at promovere deres produkter eller tjenester på en bred vifte af digitale platforme, herunder sociale medier. Den stigende popularitet af videoindhold skyldes dets kapacitet til at skabe betydelig interaktion, fortælle levende historier og opnå flere eksponeringer i forhold til andre medieformer.

Gennem videoer kan virksomheder fange seernes opmærksomhed, forøge deres synlighed og etablere dybere forbindelser med deres målgruppe. Denne tilgang understøtter virksomheder i at styrke deres digitale tilstedeværelse og nå ud til et større antal potentielle kunder.

Videoindholds markedsføring er altså en kraftfuld strategi for virksomheder, der søger at styrke deres digitale tilstedeværelse og nå ud til et større publikum. Ved at udnytte potentialet i visuelt indhold kan virksomheder skabe en dybere forbindelse med deres målgruppe og opnå større succes.


Problemformulering

Bruun Kola oplever en udfordring med begrænset kendskab blandt forbrugerne, og Anders Bruun har svært ved at formidle produktets historie på en effektiv måde. Hvordan kan Bruun Kola forbedre synligheden blandt den specifikke målgruppe på 18-30 år?


Lys

I produktionen af videoer er lys en afgørende faktor for at skabe den ønskede stemning, fremhæve vigtige detaljer og styre seerens opmærksomhed.

Forståelsen af lys er grundlæggende for at opnå den rette æstetik og visuelle virkning i enhver scene. Lyset interagerer med forskellige overflader og materialer ved at reflektere, absorbere eller sprede, hvilket påvirker atmosfæren og dybden i billedet.

Lyd

I produktionen af videoer spiller lyd en afgørende rolle i at forstærke oplevelsen og effektivt formidle budskabet til seerne.

Lyden er opdelt i flere typer, såsom ambient sound, dialog, lydeffekter, musik og foley. Hver af disse elementer bidrager til at skabe en dynamisk lydkulisse, der kan fordybe seerne i handlingen og fremkalde den ønskede stemning.

Billedkomposition

Billedkompositionen i en video er afgørende for at skabe en engagerende fortælling. Kompositionen guider seernes opmærksomhed og forstærker budskabet, hvilket hjælper med at fremhæve vigtige elementer i scenen.

En veludført komposition kan gøre fortællingen mere medrivende og tydelig, idet den strukturerer billedets visuelle elementer på en måde, der understøtter historien og dens følelsesmæssige indhold.

Kamera

Kameraindstillinger som opløsning og fps (frames per sekund) spiller også en vigtig rolle i videoproduktion. Opløsningen påvirker billedkvaliteten og evnen til at opfange detaljer, hvilket er essentielt for seerens oplevelse.

Antallet af fps kan bruges til at skabe forskellige visuelle effekter, såsom slow motion for at fremhæve dramatiske øjeblikke eller hurtigere bevægelser for at tilføje energi til scenerne.

Min løsning af problemstillingen er at producere to videoer: en produktvideo der skal øge kendskabsgraden til Bruun Kola, men også fastholde allerede eksisterende kunder.

En looping video som skal bidrage til at øge kendskabsgraden hos potentielle kunder. Til begge videoer har jeg udarbejdet et detaljeret video script samt en kort forklaring omkring tankerne bag de forskellige videoer.

Video script

Produktvideo


Denne produktvideo er designet til at fremvise Bruun Cola på en indbydende og fristende måde, der appellerer til seerne og fremhæver produktets forskellige kvaliteter.

Videoen bruger en kombination af lyd, lys, lokation, og videoeffekter for at skabe en dynamisk og engagerende oplevelse. Lydsporet af den rå og vilde kommercielle guitar skaber en stemning af energi og spænding, der passer godt til produktets image.

Video marketing strategi

I denne video har jeg fokuseret på at præsentere de to Bruun colaer som yderst lækre og uimodståelige. Jeg har brugt korte og dynamiske klip, der kombinerer stock-videoer med mine egne optagelser, for at fange seerens opmærksomhed og skabe en kontinuerlig visuel interesse. Ved at inkludere stock-videoer har jeg tilføjet en følelse af eksklusivitet og appel, der understreger, at disse colaer er en uundværlig drikkevare.

Pre-production, production, post-production

Videoklippene er optaget håndholdt og i naturligt lys, med den mest professionelle setting, jeg havde til rådighed. Derudover bidrager musikken til at skabe en følelse af øjeblikkelig handling og fremhæver, hvor enestående denne cola er.

Video content distribution

Jeg har valgt, at denne video skal udgives på Facebook og instagram eftersom at det er de medier, målgruppen oftest bruger. (Danmarks Statistik. (05.02.2024). Nyheder og analyser.) Jeg har også valgt instagram, da den både kan postes på story men også som et opslag. Ydermere er det også her målgruppen i høj grad befinder sig.

Effektmåling

Jeg har valgt at måle effekten ved at analysere engagement metrikker som likes, delinger og antallet af nye følgere. Derudover måler jeg også antallet af klik fra videoen til virksomhedens hjemmeside for at vurdere konverteringsraten og købshandlinger.

Video script

Looping video

Denne loop-video er designet til at gentage sig selv og skabe en vedvarende tilstedeværelse på sociale medieplatforme eller andre digitale kanaler.

Målet er at fastholde seernes interesse og skabe en positiv association med Bruun Cola, hvilket forhåbentlig vil føre til øget kendskab og salg.

Video marketing strategi

Videoens underholdende og fængende karakter, sammen med dens gentagende format, er designet til at fastholde kundernes opmærksomhed i deres bevidsthedsfase. Jeg har valgt at fokusere på Bruun Kolas ene variant, da det giver mulighed for at levere et klart og målrettet budskab. Ved at koncentrere os om én specifik variant kan vi fremhæve dens unikke egenskaber og fordele, hvilket skaber en stærkere og mere sammenhængende fortælling.

Pre-production, production, post-production

Videoen er udelukkende skabt digitalt og er ikke optaget med et kamera. Jeg har nøje overvejet udformningen af denne loop-video og besluttet at bruge Bruun Kolas farver og billeder til at skabe visuelle effekter. Dette valg gør videoen genkendelig for både eksisterende og potentielle kunder. Desuden har jeg holdt designet enkelt for at sikre, at videoen fungerer effektivt som en kort loop-video.

Video content distribution

Jeg har besluttet at uploade videoen på Instagram, da flertallet af målgruppen benytter denne platform (Danmarks Statistik, 05.02.2024). Instagram er også en populær kanal for målgruppen til at se korte, underholdende videoer.

Ydermere, som skrevet tidligere, kan videoer på instagram både postes som story men også som reel og opslag.

Effektmåling

Jeg vil måle videoens effekt ved at analysere antallet af visninger samt stigningen i følgere og likes på Bruun Kolas Instagram-profil.

Derudover måler jeg også antallet af klik fra videoen til virksomhedens hjemmeside for at vurdere konverteringsraten og købshandlinger.

Mangler du en marketing manager, så tøv ikke med at kontakte mig!

Kildeliste

Denne hjemmeside bruger cookies. Ved at fortsætte, accepterer du brugen af cookies.