Marketing Simulation

En marketing-simulation er en virtuel platform, der simulerer virkelige markedsforhold og giver brugerne mulighed for at praktisere og lære marketingstrategier i en risikofri, simulering af virkeligheden.

Disse simuleringer kan variere i kompleksitet og omfang, men typisk giver de deltagerne mulighed for at træffe beslutninger om produktudvikling, prissætning, distribution og markedsføring. Derefter kan man observere resultaterne af beslutningerne over tid.

Formålet med marketing-simulationer er at give en interaktiv læringsoplevelse, hvor deltagere kan eksperimentere med forskellige marketingstrategier og taktikker uden at pådrage sig de faktiske økonomiske eller operationelle risici, som de ville møde i den virkelige verden.

Problemstilling

Hvordan markedsføres en forbrugerelektronik virksomhed globalt i et konkurrencepræget marked karakteriseret ved korte produkt livscyklusser og høj grad af innovation, hvor produktudvikling, timing og succesfuld positionering er afgørende.

Cesim marketing simulation

Jeg hat brugt programmet Cesim simulation.

Cesim Marketing er en forretningsmæssig simuleringssuite, der er designet til at give studerende og erhvervsfolk en praktisk og realistisk oplevelse af markedsføring i en virtuel virksomhedsmiljø.

Dette værktøj hjælper med at udvikle forståelsen for markedsføringsstrategier, beslutningstagning og konsekvenserne af disse beslutninger i en risikofri virtuel verden.

Min case

Opgaven var at designe telefoner til en virksomhed. Disse kan man sætte ind på to markeder – Europa og Asien.

Simulationen varede i 5 år, hvor vi efter hvert år skulle træffe nye beslutninger. Her laver vi også nye strategier, hvis det foregående år ikke var gået som forventet. Begge markeder er inddelt i 4 segmenter, hvor hvert segment har sine egne præferencer ift produktionen af en telefon.

Nogle går mere op i batterilevetid, performance og andre går op i ESG og miljøet.

Beslutningsgrundlag

For at positionere sig bedst på det konkurrencepræget marked, brugte vi ‘market outlook’ og ‘marketing research’.

Marketing research beskriver hvad hvert segment ønsker og prioterer i en telefon.

Market oulook beskriver situationen på markedet for hvert enkelt år.

Disse to rapporter er blevet brugt som udgangspunkt til hver enkel beslutning der blev taget. På denne måde har vi sikret os, at vores produkter og tjenester forbliver relevante og attraktive på markedet.

Marketing research

Til højre ses marketing research som jeg beskrev tidligere. Her får du indblik i hvilke segmenter der prioterer performance, battery life, design, software support osv højest.

Denne rapport er udarbejdet for både det europæiske og det asiatiske marked og har dermed været vores nøgleværktøj til at forstå de unikke ønsker og prioriteringer hos hvert segment af forbrugere, når det kommer til valg af en smartphone.

Ved at dykke ned i denne forskning har vi opnået en dybere indsigt i, hvad der driver købsbeslutningerne for forskellige demografiske grupper og livsstilskategorier.

Det har tilladt os at træffe informerede beslutninger, der er skræddersyet til forbrugernes præferencer.

Logbog

Simulationens afslutning

Jeg er med i team Pink og repræsenterer derfor også de lyserøde grafer. Nedenfor ses vores position på markedet ved hhv. share price og ESG score.

Ved simulationens afslutning havde vores virksomhed den tredje største share price. Dvs at vi desværre ikke vandt simulationen, men vi fik alligevel et godt resultat og endte med en 3. plads. Vores evne til at opretholde en god profitmargin har været afgørende for vores placering. Ydermere er vores virksomhed den med næstbedst ESG-score som har styrket vores brandidentitet- og værdi.

Kundernes præferencer

For at opnå succes på markedet, er det afgørende at priotere og imødekomme kundens behov og præferencer.

Ved at rette fokus mod denne tilgang har vi formået at tiltrække og fastholde både nye og eksisterende kunder.

Dette har resulteret i en betydelig udvidelse af vores markedsandel inden for det specifikke marked.

Vores analyse af kunders behov og præferencer er blevet udført med omhu ved at nøje følge marketoutlook og market research på individuelle segmenter.

Denne tilgang har givet os mulighed for at identificere vækstende segmenter samt de, der er stagnerende.

For en mere detaljeret oversigt over vores strategiske beslutninger vedrørende kundeorientering, henvises til min logbog ovenfor og i kildelisten.


Et marked i konstant udvikling

En af de mest afgørende erkendelser, jeg tager med mig fra denne simuleringsøvelse, er vigtigheden af aldrig at forblive passiv, især på et marked, der konstant udvikler sig både med hensyn til forbrugerpræferencer og teknologi.

For at virksomheden vokser, bliver man nødt til at fokusere på hele tiden at yde sit bedste og gøre sine produkter mere konkurrencdygtige både ift. egenskaber og priser.

Ydermere er det vigtigt at turde tage chancer, da det er her man kan vinde stortmarkedsandelene og sin share price. De sidste 2 år af simulationen kastede vi enromt mange penge i at markedsføre til de specifikke segmenter.

Dette resulterede i meget højere salg. Dog var problemet, at vi ikke havde styr på forholdet mellem hvor mange penge vi investerede i markedsføring og hvad vores sales forecast skulle være.

Vejen til Markedsucces

I løbet af simuleringens år har vi markant øget vores investeringer i prisfastsættelse, markedsføring og distributionskanaler.

Disse investeringer har vist sig at være af enorm fordel, idet de har resulteret i betydelige stigninger i vores salgsvolumen.

Yderligere har vi bestræbt os på at positionere os som en innovativ virksomhed ved at være førende inden for produktperformance og batterilevetid, samtidig med at have en konkurrencedygtig pris.

Dette valg afspejler vores dybe engagement i innovation samt vores ønske om at imødekomme de moderne forbrugeres krav og prioteringer.

For yderligere indsigt i baggrunden for vores strategiske beslutninger henvises der til logbogen ovenfor og i kildelisten.

Kildeliste

Denne hjemmeside bruger cookies. Ved at fortsætte, accepterer du brugen af cookies.